- Hirdetés -
- - - - -

Tagoknak

Felhasználónév
Jelszó
Emlékezz rám

- Hirdetés -
- - - - -

Mennyit ér az Arany, a Platina vagy a Gyémánt lemez?

Publikálva: May 11, 2010 by admin Kategória: Zene Infók Megnézve: 5338 Címkék:
[+] [a] [-] Ajánlott Hírek Hozzászólások
A válasz röviden: egyre kevesebbet...
Az itt látható táblázatból jól látható, hogy az évek folyamán mennyire elértéktelenedett az Arany, a Platina vagy a Gyémánt lemez. Mert nyugodtan leírhatjuk, hogy manapság ez semmi. Míg jó 18 vagy 15 éve jelentett valamit, ha valakinek ilyen díjban volt része, most már nem sokat ér. Jól látható, hogy a 18 évvel ezelőttihez képest ma már csak az eladott lemezek 5%-t kell elérnie valakinek ha Arany vagy Gyémánt lemezt akar. Számokban kifejezve ez 5.000 vagy 10.000 darab. Na lássuk az említett táblázatot.
arany platina gymánt lemez
forrás: www.mahasz.hu
Valószínűleg ez az egész annak tudható be, hogy egyre inkább megszülettek az 1-2 lemezes együttesek és a zene mint olyan már futószalagon érkezik. Mert most komolyan a mai magyar együttesek közül melyik lesz olyan, mint a sok-sok éve alakult régiek? Lehet a fiatalabb korosztálynak furcsa lesz, de rengeteg olyan együttesnek még mindig óriási rajongó tábora van amik 15-20 vagy akár 30 éve alakultak. Említés szinten felsorolok párat: Edda, Omega, Kispál és a Borz, Tankcsapda, Republic etc... Szóval a mai magyar viszonylatba eszméletlen kevés lemezt kell eladni ahhoz, hogy valakinek egy szép bekeretezett lemez díszelegjen a falán.
- Hirdetés -
- - - - -

Szólj hozzá

Neved:


Hozzászólásod:


Érvényesítő kód:* Maximum 400 karaktert írhatsz.

Hozzászólások

  1. admin
    9 év, 1 hónap

    Jah meg főleg azért mert azokat nyomja a média(marketing). rádió, újság, tv.
  2. kismanoka
    9 év, 1 hónap

    A mostani zenészek soha az életben nem érnék el a 100000-es eladott példányt. A mai fiatalok két hétnél tovább nem hallgatják ugyanazt a zenét, mindig frissre vágynak.
- Hirdetés -
- - - - -